RSS Feed

Ismaskine

9. januar 2011 | Diverse Forbrugerguides
Ismaskine - Phillips Ice Cream MakerDrømmer du om at lave din egen lækre hjemmelavede is og gider du ikke at gå ud til fryseren hvert kvarter for at røre så overvej at købe en ismaskine. Det behøver ikke at være den store investering. Med en ismaskine kan du lave hjemmelavet is i løbet af 30 - 50 minutter.
Der findes selvfølgelig forskellige modeller og priser. Eksperter siger at resultatet ikke er så forskelligt, de fleste maskiner giver en dejlig cremet is.
Det man skal tage i betragtning for valget af ismaskine er hvor store mængder af gangen man vil have mulighed for at lave og hvor mange penge man har til rådighed.

Ismaskine med eller uden kompressor?

Hovedsageligt kan man dele ismaskinerne op i to kategorier. Dem med egen kompressor og dem uden. De ismaskiner der har egen kompressor har den fordel at der ikke er nogen forberedelser inden man kan gå i gang med at lave is. Hvis man har en ismaskine uden kompressor skal man først fryse det tilhørende køleelement ned meller 6 - 24 timer og hvis det ikke har været kølet længe nok får isen lidt for meget suppekonsistens. De fleste maskiner kan lave en til to portioner is efter elementet har været frosset.
Fælles for dem begge er at de har en rørearm som hele tiden sørger for at skrabe ismassen af siderne og derved sørge for en jævn og cremet konsistens.

Pris

Den store forskel mellem disse to typer er dog klart prisen. Man må af med nogle flere penge for en ismaskine med egen kompressor. De starter ved ca 2000 kr.

En ismaskine uden kompressor koster fra ca. 300 kr. og op. Dog skal man op at give en 500 - 600 kr. hvis man vil have lidt kvalitet.

Man kan selvfølgelig også se efter en brugt i DBA eller Gul og Gratis.

Ismaskine test

Politiken har i 2009 lavet en test af ismaskiner uden kompressor med Lone Lysdal som er levnedsmiddeltekniker. Her var vinderen en Phillips Ice cream maker. Den har uudtageligt fryseelement som er nemmere at få plads til end en hel skål. Derudover laver den også den mængde is som der står i vejledningen. Mange af de andre kan ikke indeholde det angivne når først massen fryser til is og skubber så låget af .

Hjemmelavet is

Når du har en ismaskine er det stort set kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan lave. Man kan dele is op i 3 kategorier. Der er flødeisen som vi alle kender fra fryseren i supermarkedet. Grundingredienserne er fløde, æggeblommer og sukker. Så er der italiensk is hvor fløden er skiftet ud med mælk. Og sidst er der sorbet is hvor frugtindholdet skal være mindst 25 %. Sorbet er lavet på en sukkerlage med flormelis.
Man har også mulighed for at lave sukkerfri is med mange lækre smagsvarianter.

Et lille tip til at lave italiensk is er at bruge en god mælk gerne økologisk, der er lidt mere smag i end en kedelig Arla mælk.